Tietoa meistä

Verkkokauppa kirsikkana kakun päällä

Hintta Design on Hintan koulun tuotemerkki. Sen takaa löytyy Hintan koulun oppilaiden suunnittelemat tuotteet. Koska muotoilukasvatusprosesseissa syntyneet tuotteet ovat olleet niin hienoja ja tyylikkäitä, ja niiden kysyntä on yllättänyt, päätimme perustaa oman verkkokaupan. Tässä prosessissa ensiarvoisen tärkeänä on ollut Hintan koulun vanhempainyhdistys. Verkkokauppa toimii vanhempainyhdistyksen alaisuudessa ja yhdistyksessä jäsenenä olevat oppilaiden vanhemmat ovatkin olleet korvaamattomia. Ihan mahtavaa, että koulustamme löytyy niin huippu porukka aktiivisia vanhempia! Itse verkkokauppaa pyörittää yrittäjyys -valinnaisaineryhmämme. Tuotteet tehdään alusta loppuun asti koulullamme aina visioinnista tuotteen postitukseen asti.

Mahdolliset tuotot menevät lyhentämättömänä Hintan koulun retkirahastoon. Tuotot mahdollistavat tulevaisuudessa yhteisöllisen retken kaikille koulun oppilaille.

Taustaa

Arvojemme pohjalta (turvallinen, innostava, kokeileva) kouluumme on vuosien aikana rakentunut vahva kokeilukulttuuri, joka on muokannut ajatteluamme ja oppimisympäristöjämme. Tämä on johtanut myös design -koulun syntymiseen.

Koulumme on siis design -koulu, meillä noudatetaan ensimmäiseltä luokalta alkaen muotoilukasvatusta, joka perustuu STEAM-ajattelulle ja perusopetuksen opetussuunnitelman sisällöille. Keskeisenä tavoitteena on muodostaa jokaiselle Hintan koulun oppilaalle yhtenäinen ja tasavertainen jatkumo, jonka aikana vahvistetaan oppilaan ongelmanratkaisutaitoja, kannustetaan luovaan ajatteluun ja tekemiseen sekä rohkaistaan pitkäjänteiseen prosessityöskentelyyn. Päämääränä on omiin ongelmaratkaisutaitoihinsa luottava, erilaisia visuaalisia ratkaisukeinoja käyttävä, ympäristössään esteettisiä ja toimivia ratkaisuja arvostava ihminen.

Lisätietoa muotoilukasvatussuunnitelmastamme ja STEAM-hankkeesta Koklaamon ja koulun kotisivuilta.

http://koklaamo.com/

https://www.ouka.fi/oulu/hintan-koulu